TIPPEK

TOP 5 légtisztító szobanövény a lakásodba a NASA ajánlásával

növény

Az időnk igen nagy részét töltjük a négy fal között, ezért elengedhetetlen a minket körülvevő levegő megfelelő minőségének biztosítása. Az első és legfontosabb dolog, amit egészségünk megőrzése érdekében tehetünk, hogy rendszeresen szellőztetünk otthon és az irodában egyaránt. A levegőben található káros anyagok megszűrésére pedig érdemes beszerezni néhány szobanövényt.

A NASA szakértői 1989-ben összeállítottak egy listát a leghatékonyabb légtisztító növényekről, melyek azon kívül, hogy megkötik a széndioxidot, és oxigént termelnek, a levegőben található káros anyagokat (pl. benzol, formaldehid és triklór-etilén) is megszűrik. Íme a mi kedvenceink a listából:

Bambuszpálma

Az Areca Lutescens világos helyen szeret lenni (de nem a tűző napon), kedveli a párás, meleg levegőt, és érdemes mindig nedvesen tartani a földjét.

Bambuszpálma


Anyósnyelv

Ez az a növény, ami szinte elpusztíthatatlan. Szereti a napos, világos és félárnyékos helyet is, és nincs nagy vízigénye sem, így elég csak mértékkel öntözni.


Filodendron

A könnyezőpálma szerény fényigényű, ezért a lakásban érdemes egy árnyékosabb sarkot választani neki. Vízigénye közepes, a pangó vizet kifejezetten nem szereti. Kedveli a magas páratartalmat, ezért érdemes néha vízzel permetezni a levelét, vagy zuhanyzóban lemosni.

Filodendron


Szobafikusz

Érdemes mindig nedvesen tartani a földjét, a nyári nagy hőségben 2-3 naponta célszerű megöntözni. Nagy a fényigénye, főleg a szórt fényt szereti. Óvjuk a hideg huzattól!

Szobafikusz


Aloe Vera

Nagyon jól tűri a szárazságot, ezért nem szabad túl gyakran öntözni, mert elrohadhat a nagy mennyiségű víztől. Szeret napos, meleg helyen lenni. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az aloe kítűnő gyógynövény darázscsípés, horzsolás, égési sérülés esetén.

Aloe Vera