5 egyszerű megoldás, amivel közelebb kerülhetsz a hulladékmentességhez

Az alábbiakban öt olyan alternatívát mutatok, amivel nem csupán az általad termelt szemetet csökkentheted le, de a pénztárcádat is megkímélheted a felesleges kiadásoktól.

Kulacs

Ne vásárolj többé műanyag palackos vizet! Magyarországon a csapvíz legalább olyan jó minőségű, mint a palackozott vizek, sőt! A palackozott vízbe a csomagolás során gyakran mikroműanyagok kerülhetnek, valamint az idő múlásával a palackból kioldódhatnak káros anyagok. A megoldás: szerezz be egy kulacsot (nekem üveg van), amit bármikor újratölthetsz!

Vászontáska

Mindig legyen a táskádban néhány vászontáska, hogyha vásárolni mész, ne kelljen a pénztárnál műanyag vagy papír szatyrot venned!

Konyharuha

Elég a papírtörlőkből! Egy textil rongy pontosan ugyanarra képes, mint egy papírtörlő, csak többször használhatod! Miután bekoszolódott a konyharuhád, dobd be a többi ruha közé a mosásba! Miután megszáradt és kivasaltad, használd újra!

Szívószál

A legjobb, ha egyáltalán nem kérsz szívószálat az italodhoz, de ha nem tudsz meglenni nélküle, akkor vegyél többször használatos verziót. A legelterjedtebbek a rozsdamentes acélból, bambuszból, üvegből és papírból készült szívószálak.

Ételhordó

Ha elvitelre kéred az ebédedet, vidd magaddal a saját dobozodat, hogy ne kelljen egyszer használatos műanyag dobozt vásárolnod az ételedhez.

+1 tipp: mindig tarts magadnál evőeszközt, így nem kell egyszer használatos műanyag kanalat, villát és kést kérned az ebédedhez!